Gourmetvandring
~ 4 h upplevelse
~ 3-6 km vandring
125 € (inkl. 24% moms) / deltagare
Eller be om offert för grupprabatt
*minimi 3 deltagare
Kom med på en resa genom naturens färger, dofter och ljud. Vi vandrar längs slingrande skogsstigar till en idyllisk plats med fina vyer, perfekt för fotografering. När vi når lägerplatsen är det dags att fördjupa oss i konsten att laga mat över öppen eld. Tillsammans förbereder vi en trerätters lunch, och du får ta del av vildmarksguidens bästa tips och trix.
Vår vandring skräddarsys efter gruppens önskemål och kan genomföras året om, vare sig det är vinter, vår, sommar eller höst. Du kan välja att utforska naturen med kajak, snöskor, cykel, skidor eller till fots. Oavsett vilket alternativ du väljer, blir det en minnesvärd dag i naturen med en perfekt kombination av förtrollande skogsupplevelser och smakrika äventyr!
Innehåll
Priset inkluderar guidad vandring, tre rätters meny och workshopen "Konsten att laga mat i naturen".
1 / Bra att veta
Klädselrekommendationer: Klä dig efter väder och temperatur. Det är alltid bra att ha med ett extra värmelager att ta på när vi är stilla. Då du lagar mat på eld rekommenderas att du använder värmetåliga handskar. Tänk på att gnistor och röklukt förekommer och välj därför plagg som passar till ändamålet. Ta med egna matkärl och sittunderlag om du har.
2 / Då du anländer
Vi samlas på den mötesplats som du informeras om av guiden, där vi väntar in alla deltagare innan vi inleder vårt äventyr. En kort men informativ introduktion ger dig en översikt över dagen, innan vi sätter igång med vårt äventyr.
3 / Vandring
Utforska naturens skönhet när vi vandrar längs slingrande skogsstigar och tar in allt från naturens färger, former, dofter och ljud. Välj ditt färdmedel – till fots, på skidor, med snöskor eller kajak till sjöss. Extra kostnad för eventuell hyra av utrustning tillkommer.
4 / Konsten att laga mat i naturen
Förberedelserna
Vi går igenom konsten att göra upp eld och experimenterar med att tälja fjäderstickor, förbereda tändved och öva på att tända elden med tändstål. Om brandrisken är hög fokuserar vi istället på att utforska friluftsköket – hur det fungerar, dess mångsidighet och hur man kan skapa läckra rätter på stormkök.
Matlagningskonst i det Vilda
"Maten smakar alltid bättre utomhus".
Beroende på väder och brandrisk avgör guiden om vi ska laga mat över eld eller på friluftskök. Oavsett tillredningsättet är workshopen informativ och lärorik, där du får tips, idéer och inspiration! Vi tillreder maten tillsammans och experimenterar med olika sätt att laga mat utomhus – varje deltagare får en specifik uppgift.
Så gör du det perfekta kokkaffet
I Finland började kaffedrickandet på 1720-talet, när kaffe blev populärt i Åbo. Med tiden, under 1800-talet, blev kaffe allt vanligare. Trots det var det inte förrän på 1950-talet som filterkaffet gjorde sitt intåg, innan dess malde man kaffe hemma från bönorna.
Hur brygger man det bästa kaffet över en lägereld? Här får du ta del av tips och trix för att skapa det godaste kaffet utomhus!
5 / Bon appétit!
Efter allt arbete är det äntligen dags att njuta av den goda maten.
6/ Avslutningsvis
Tillsammans avslutar vi äventyret genom att städa undan och packa ihop, för att sedan ta oss tillbaka till startpunktet där vi inledde utflykten.