top of page
IMG-20240428-WA0016.jpg

Skogsbad & avslappning i naturen

Avslappningspass i naturen
2 h helhetsupplevelse
 • 35 € (inkl. 24% moms) / deltagare
 • SOMMARERBJUDANDE I JULI: 25€ (inkl. moms)
 • minimi 4 deltagare*
 • Inkluderar avslutande fika
 • Genomförs i alla väder

Behöver du koppla av och minska stressen? Ett guidat skogsbad och avslappningsövningar i naturen hjälper dig att koppla av uppleva naturens hälsofördelar.

Passar alla åldrar både som privatperson eller grupper i anslutning till företagets måbradag eller på gymnastiktimmen för skolgrupp. 

Kommande tillfällen

To 18 juli.

Avslappning vid havet / 

Esbo, Sommaröarna

Innehåll

Priset inkluderar guidat skogsbad samt avslutande fika på öppen eld/eller stormkök.
1 / Program

Välkommen med på skogsbad, en stund för avkoppling och närvaro i naturen. Passet innehåller en lugn, ledd vandring, där vi stannar upp för att utföra olika avslappningsövningar som hjälper oss att ta in naturen med alla våra sinnen. Efter vandringen avrundas skogsbadet med en frivillig diskussion där vi delar våra upplevelser och reflektioner. Vi avslutar sedan med att njuta av te eller kaffe kring lägerelden, eller på ett alternativt sätt när det råder brandvarning.

2 / Bra att veta

Klädselrekommendationer: Klä dig efter väder och temperatur samt i bekväma och rörelsevänliga plagg. 

Vi rör oss på lättillgängliga stigar och spångar under vår vandring och skogsbad.

Ta med ett extra värmande klädlager att ta på när vi är stilla. Övriga saker du bör packa med dig är: Sittunderlag samt egen mugg. Det kan även vara trevligt att ha med sig: egen vattenflaska samt litet anteckningsblock och penna (om man t.ex. behöver tömma tankarna någonstans under avslappningsövningar). 

3 / Varför Boka Ett Guidad Skogsbad?
 • Få Inspiration och Verktyg: Lär dig olika avslappningsövningar och tekniker som du kan använda på egen hand i framtiden.

 • Träffa Likasinnade: Möt andra som delar ditt intresse för natur och välmående, och få möjlighet att utbyta erfarenheter och tips.

 • Stressfri Upplevelse: Slappna av helt och följ guidens instruktioner, utan att behöva tänka på planering eller logistik.

 • Djupare Upplevelse: Dra nytta av guidens kunskap och erfarenhet för att få en djupare och mer berikande naturupplevelse.

 • Trygghet och Säkerhet: Utforska naturen med en guide som känner till området väl, vilket ger en trygg och säker upplevelse.

 • Främja Välmående: Upptäck de hälsofördelar som skogsbad har att erbjuda, inklusive minskad stress, förbättrad koncentration och ökat välbefinnande.

 • Unika Platser: Besök särskilt utvalda platser i naturen som du kanske inte hade upptäckt på egen hand.

4 / Skogsbad, vad är det? 

Skogsbad, eller "shinrin-yoku" som det kallas på japanska, är en metod för att koppla av och fördjupa sin kontakt med naturen. Det innebär att man vistas i skogen och använder alla sina sinnen för att ta in omgivningarna, vilket främjar både fysisk och psykisk hälsa. Genom att sakta ned, andas in den friska skogsluften, lyssna på naturens ljud och känna skogens lugn, kan man minska stress, förbättra koncentrationen och öka sitt välbefinnande. Skogsbad handlar om att vara närvarande i stunden och uppskatta naturens enkelhet och skönhet.

5 / Naturen minskar stress och förbättrar psykisk hälsa

En översiktsstudie 2020 slog fast att vistelse i naturen, som skogsbad, har de här effekterna:

 • Halterna av stresshormoner minskar. (Kortisol, adrenalin och noradrenalin).

 • Risken att drabbas av hjärt- kärlsjukdomar minskar.

 • Risken att drabbas av depression och annan psykisk ohälsa minskar.

Dig guide är utbildad friskvårdsguide

Upplevelsebaserad utbildning i konsten att guida till välbefinnande i och med naturen.

Utemaningen badge friskvardsguide.png
bottom of page